Simon takes a job with a starting salary of 30.00 pesos per hour, he was promised an increase of 5.00 pesos per hour every three months. What will be

his wage per hour at the end of 5 years ?

1
by elen

Simon takes a job with a starting salary of 30.00 pesos per hour, he was promised an increase of 5.00 pesos per hour every three months. What will be

his wage per hour at the end of 5 years ?

1
by elen

so 12 x 5=60 months

60 month divided by 3 = 20

20 x 5 = 100

his wage hour by yeat end is 30 + 100= 130 per hour

60 months / 3 months = 20 months

(20 months)(5 pesos) = 100 pesos

30 pesos + 100 pesos = 130 pesos

Final Answer: 100 pesos