Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

What is the quadratic equation of this:A motorcycle driver travels 15kph faster than a bicycle driver.The motorcycle driver covers 60km in two hours less

than the time it takes the bicycle rider travel the same distance.

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.

We let the rate of the bicycle driver be x, this would make the rate of the motorcycle driver be x+15

So we have the following: Rate Distance Time B x 60 60/x M x+15 60 60/(x+15) * We computed for the time by simply dividing the distance by the rate.

Since the time that the motorcycle driver takes is two hours less than the bicycle to travel 60 km: 60 - 60 = 2 x x+15 60x+900-60x = 2 x(x+15) 900 = 2x²+30x 0 = 2x² + 30x - 900 0 = x² + 15x - 450 * This is already the quadratic equation but I will further simplify it

We can perform guess and check by getting the factors of 450 and having an absolute difference of 15: 450 - 1 = 449 X 225 - 2 = 223 X ... 30 - 15 = 15 √

0=(x+30)(x-15) this means the value of x is either -30 or 15.

Or we can factor this out by Quadratic Formula: x = -15 ± √(15²+1800) = -15 ± √2025 = -15 ± 45 = -30 or 15 2 2 2

So, we cannot have a negative value for x since a rate is never negative. Therefore the speed of the bicycle driver is 15 kph and the motorcycle driver is 30kph.