# Anna had 36 stamps. she gave her friend 1/4 of them and to her sister 1/3 of them.How many stamps did she gave her friend? her sister? How many stamps remained with her?

2
by reignavvy

• Brainly User
2015-10-01T06:50:36+08:00

### This Is a Certified Answer

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
The word "of" here means "multiplied by".

Stamps Anna gave to her friend: 1/4 of 36 = (1/4) (36)
Multiply numerator by numerator, and denominator by denominator, then simplify.

(1/4) (36) = 36/4 = 9, stamps given to Anna's friend

Stamps Anna gave her sister: 1/3 of 36 = (1/3)(36)
(1/3) (36) = 36/3 = 12, stamps given to her sister

9 + 12 = 21

Subtract 21 from total to determine how many stamps are left with Anna:
36 - 21 = 15

15 stamps are left/ remained with Anna.

great !! tnxx
2015-10-02T20:56:58+08:00
Anna had 36 stamps.She gave 1/4 of them to his friend and 1/3 to her sister.So get the 1/4 of 36 and its 1/3 and it and subtract the sum to 36.So lets get started!
First thing to do is 36 divided by 4 so the quotient is 9 stamps was given to his friend.And the 1/3 so lets divide it by 36 so the quotient is 12 stamps was given to her sister.So lets get the stamps she had left.So 9+12=21 so 21-36=15.So 15 stamps was left with her.