Answers

  • Brainly User
2016-03-16T23:26:04+08:00
Present ages:
Brother: x
Boy: x + 10

Ages in 4 years:
Brother:  x + 4
Boy: x + 10 + 4  or  x + 14

Equation:
x + 14 = 2 (x + 4)
x + 14 = 2x + 8
14 - 8 = 2x - x
x = 6

Present Ages:  
A boy is 10 years older than his brother.
     Brother: x = 6 years old
     Boy: 6 + 10 = 16 years old

Ages in 4 years:  
The boy will be twice as old as his brother.
     Brother: 6 + 4 = 10 years old
     Boy: 16 + 4 = 20 years old

0