Free help with homework

Why join Brainly?

  • ask questions about your assignment
  • get answers with explanations
  • find similar questions

At 1:00 p.m. a car leaves St. Louis for Chicago, traveling at a constant speed of 65 miles per hour. At 2:00 p.m. a truck leaves Chicago for St. Louis,

traveling at a constant speed of 55 miles per hour. If it is a 305-mile drive between St. Louis and Chicago, at what time will the car and truck pass each other?


Rounding it off will be probably 3:00 PM.
0 0 0
At 2pm, distance is 305-65=240 miles. after 2pm, distance gets closer by (65+55)=120 mi/h. 

Hence it would take 240/120=2 more hours. 

They will pass at 2+2=4 pm.
0 0 0
The Brain
  • The Brain
  • Helper
Not sure about the answer?
Learn more with Brainly!
Having trouble with your homework?
Get free help!
  • 80% of questions are answered in under 10 minutes
  • Answers come with explanations, so that you can learn
  • Answer quality is ensured by our experts