A lunch in a fancy restaurant is three times as expensive as a lunch in a cafeteria. The lunch in the fancy restaurant costs P36. In a 5-day workweek, Mary eats at the fancy restaurant once, and in the cafeteria the rest of the days. How much does she spend on lunches in that week?

2

Answers

2014-08-17T18:39:30+08:00
Since in a fancy resturant is 3 times as expensive as a lunch in a cafeteria. 36 divided by 3 to get the amount of lunch in the cafeteria which is 12.
36+12+12+12+12+12+12= 108
she spend 108 in that week for her lunch.
0
it was in a 5-DAY WORK WEEK and not a whole week
the 5-day work week is pertaining to the day when mary eats at the fancy restaurant
2014-08-17T18:40:09+08:00
P36 --- fancy restaurant

36/3= 12 →because the food in the fance restaurant is 3 times the cafeteria's

12*4= 48 →multiply it to the rest of the days

36+48= P84 →add the money she spent in the fancy restaurant and the cafeteria
0